top of page

RIKARDSOMMER

Trivia​
Rikard Sommer er født i 1965 i Oslo, og er et ivrig friluftsmenneske. Når ingenting finnes er Rikard Sommers bokdebut.

Mer ...

Hvor mye er fakta i boken?
Mer enn vi liker å tenke på. Men det aller meste er ren fantasi. Borodianka er en by utenfor Kiev. Det finnes neppe slike gårder der som historien forteller om, men stedet har en flyplass, som er grunnen til at jeg valgte Borodianka. Og det er tilfelle at WHO ser mulitiresistente bakterier som en av de største truslene vi står overfor i fremtiden. Det er også sant at nesten ingen legemiddelselskaper utvikler nye antibiotika. Det er rett og slett ikke lønnsomt. Det er igangsatt en rekke incentiver fra myndigheter over hele verden for å bøte på dette.
Plottet i historien er en stor industri. Etterspørselen er stor, tilbudet er for lite, og det illegale markedet er høyst reelt – selv om omfanget er umulig å si, mye på grunn av lege-etikken og manglende felles internasjonal lovgivning.
Men, for å være ærlig – denne historien er skrevet for å underholde deg. Og meg selv. Håper du liker den. Jeg likte å skrive den. Etter å ha holdt på med boken i noen år – først alene, etterhvert sammen med en rekke dyktige hjelpere – er jeg også glad den er ferdig.
 

Vil Rikard Sommer skrive flere bøker?
Ja.
 

Ligner noen av personene i boka på Rikard Sommer? Eller noen i familien, eller noen Rikard Sommer kjenner?
Ikke egentlig. Men hvis du liker en av karakterene veldig godt, så kanskje Rikard Sommer ligner litt på ham. Eller henne.

© SPELL AS

bottom of page